ورزش و کاهش وزن

تناسب اندام با ورزش و رژیم های غذایی سالم

ورزش و کاهش وزن

تناسب اندام با ورزش و رژیم های غذایی سالم

10 ماده غذایی برای سلامت قلب

در این مطلب ده خوراکی که برای سلامتی دستگاه قلبی – عروقی بسیار مفید است با توضیح و دلیل معرفی می کنیم.

10 مداه غذایی برای سلامت قلب

1- انواع توت ها:

محققان معتقدند که آنتی اکسیدانهای موجود درانواع توت باعث از بین رفتن کلسترول ldl(چربی بد) می شود. همان طور که می دانید این نوع کلسترول در دیواره رگهای خونی رسوب کرده و باعث بروز بیماری های قلبی و سکته می شود. همچنین ثابت شده که این نوع میوه از نظر میزان آنتی اکسیدان موجود در مقایسه با ۴۰ نوع میوه و سبزی دیگر رتبه اول را دارد. آنتی اکسیدان ها باعث خنثی شدن تولیدات فرعی ناشی از متابولیسم (رادیکال های آزاد) می شود که این مواد نقش موثری در بروز سرطان و بیماری های مرتبط با افزایش سن دارد. آنتوسیانین نوعی آنتی اکسیدان است که میزان فراوان در توت سیاه، تمشک سیاه، انگور فرنگی(مویز) و انگور قرمز وجود دارد و نقش موثری در حفظ سلامت بدن دارد.

2- ویتامین E:

ویتامین E به طور چشمگیری باعث کاهش تشکیل پلاک‌ها در جداره‌ی رگ‌های خونی قلب می‌شود. این ویتامین خون را رقیق می‌کند و یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های موجود محسوب می‌شود. متخصصان معتقدند که مصرف مکمل ویتامین E مفید است. البته مثل همیشه توصیه می‌کنیم قبل از مصرف هر گونه مکملی با پزشک خود مشورت کنید. برای پیشگیری از غلیظ شدن خونتان مواد غذایی سرشار از ویتامین E را بیشتر مصرف کنید. این ویتامین در روغن‌های گیاهی، جوانه‌ی غلات، فندق، گردو، بادام و غیره وجود دارد.

3- ماهی آزاد:

ماهی آزاد سرشار از اسید چرب امگا ۳ است که چربی مفید برای بدن می باشد. سایر ماهی های چربی همچون ماهی آزاد، ماهی ماکرل، شاه ماهی و ساردین نیز به مقدار کافی از این اسید چربی مفید بهره مند هستند. این نوع چربی باعث خطر ابتلا به بیمار های قلبی و کاهش تری گلیسیرید خون می شود.( چربی خون نقش موثری در بیماری های قلبی و دیابت دارد.)

بعلاوه اسید چرب امگا۳ مانع لخته شدن خون بوسیله پلاکت خونی یا بلوکه شدن پلاکت ها در دیواره رگ ها می گردد.

4- امگا 3 ها:

هر چه در مورد خواص امگا 3 ها گفته شود کم است. این اسیدهای چرب چسبندگی پلاکت‌های خون و تشکیل فیبروژن‌ها را کاهش می‌دهد. فیبروژن‌ها پروتئین‌هایی هستند که به میزان زیاد در خون وجود دارند و باعث تشکیل لخته‌های خونی می‌شوند. زمانی که امگا 3 میزان تشکیل فیبروژن‌ها را کاهش دهد به این معنی است که از تشکیل لخته‌های خونی نیز جلوگیری می‌کند. روشن است که این لخته ها مانع جریان منظم خون شده و باعث بروز سکته‌ی قلبی و مغزی می‌شوند. امگا 3 ها در ماهی چرب (ماهی آزاد، تن) و در روغن‌های گیاهی (کلزا، گیاه کتان، گردو و... ) به وفور یافت می‌شود.

5- پروتئین سویا:

این منبع غذایی نیز حاوی اسید چرب امگا ۳، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی مفید است و جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز می باشد، با این تفاوت که حاوی فیبر بیشتر و چربی کمتر است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف این ماده ، به همراه پیروی از یک رژیم غذایی کم چرب کمک موثری به کاهش کلسترول خونی می کند. در واقع افرادی که از انواع غذاهای کاهش دهنده کلسترول استفاده می کنند دقیقا مانند افرادی که به مدد داروها برای رسیدن به این هدف بهر ه مند می شوند ، موفق خواهند بود.

6- سیر:

یکی از شناخته شده ترین خواص سیر این است که می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد. این ماده‌ی غذای خوشمزه و محبوب همچنین می‌تواند چسبندگی پلاکت‌های خونی را کاهش دهد. برای همین نمی‌گذارد که پلاکت‌ها رفته رفته به صورت لخته در بیایند و رگ‌های خونی را مسدود کنند که منجر به سکته بشود.

7- اسفناج:

این سبزی برگی شکل تیره و سبزیجاتی مشابه آن مثل کلم برگ، چغندر برگی و کلم بروکلی حاوی مقدار فراوان ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی است که نقش موثری در عدم بروز بیماری های قلبی دارد.همچنین منبعی مناسب از اسید چرب امگا ۳ و استر فولیک اسید می باشد که باعث کاهش میزان آمینو اسید همو سیستئین (فاکتوری موثر در بروز بیماری های قلبی ) می شود.

8- بلغور یا حریره جودوسر:

خوردن نیم فنجان از این خوراک روزانه نقش موثری در کاهش کلسترول و کنترل وزن بدن در حد ایده آل دارد. زیرا این ماده غذایی حاوی ۱۳۰ کالری انرژی و ۵ گرم فیبر می باشد. که این فیبر نقش موثری در کاهش کلسترول خون ایفا می کند. از دیگر مزایای این ماده غذایی این است که فرد را تا مدت زمان زیادی سیر نگه می دارد.

حریره جو دو سر و سایر حبوبات خالص مثل گندم، جو، ارزن و کوینولا و برنج غیر کشاورزی نیز باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت می شود که خود فاکتوری خطر زا برای بیماری های قلبی است.

9- گیاه جینکو بیلوبا (ginkgo biloba):

در برگ‌های گیاه جینکو دو ترپن (هیدروکربن) بسیار مهم به نام‌های ginkgolide  و bilobalide یافت شده است. این ترکیبات حالت چسبندگی پلاکت‌های خون را کاهش می‌دهد و به این ترتیب از تشکیل لخته‌های خونی در رگ‌ها پیشگیری به عمل می‌آورند. این گیاه به طور محسوسی جریان خون را به خصوص در ناحیه‌ی مغز افزایش می‌دهد.

10- لیموترش:

لیموترش، سرم خون را از مواد موکوئیدی آزاد می‌کند و غلظت خون را کاهش می‌دهد. زمانی که غلظت خون کاهش می‌یابد و به حالت طبیعی بر می‌گردد رقیق‌تر شده و به راحتی در رگ‌ها جریان می‌یابد. برای همین فشار خون پایین می‌آید و خطر بیماری‌های قلبی نیز کمتر می‌شود. علاوه بر این بر خلاف آسپیرین که امکان هموراژی یا خونریزی مویرگ‌ها را بالا می‌برد، لیموترش دارای خواصی است که علائم این پدیده را خیلی زود بهبود می‌دهد.

توجه
توجه داشته باشید که اگر تحت درمان با داروهای ضدانعقاد هستید و یا به طور مرتب آسپیرین مصرف می‌کنید قبل از مصرف هر نوع ویتامین یا گیاه دارویی باید با متخصص مشورت کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد