این حقیقت برای عموم مردم روشن است که ورزش کردن برای مقابله با بیماریهای جسمی یک روش بسیار مناسب و سودمند است. اما تحقیقات جدید نشان می دهد که تمرینات بدنی باعث افزایش توانائی های مغز نیز شده و به انسان در معالجه بیماریهای روانی مانند افسردگی و اضطراب نیز یاری میرساند.
مهم نیست که افراد افسرده به چه میزان ورزش میکنند بلکه مهم اینست که به طور مرتب روزانه وقتی را برای این امر اختصاص دهند. شرکت در فعالیتهای ورزشی به اجتماعی شدن، همچنین دوستیابی و ارتباط سالم با همسالان کمک میکند. در جریان یکی از پژوهشهای اخیر در ایالات متحده 65 درصد از جوانان ابراز کردند که ورزش آنها را از اعتیاد به الکل و مواد مخدر باز داشته است. در جریان فعالیتهای ورزشی شدید میزان ترشح اندورفینها افزایش مییابد و به همین دلیل ورزشکاران پس از انجام تمرینها احساس لذت و آرامش خاصی میکنند. با توجه به شباهت بین اندورفینها و ترکیبات افیونی، ورزش کردن میتواند جایگزین سوء مصرف مواد مخدر در معتادان شود. همچنین افزایش آمادگی جسمانی و قدرت بدنی حاصل از ورزش مداوم سبب افزایش اعتماد به نفس و خود باوری در افراد می شود.
یکی دیگر از دلایل مهم افسردگی و گوشه گیری چاقی و اضافه وزن است و بهترین راه درمان این مشکل ورزش است. تحقیقات نشان داده افرادی که به طور منظم ورزش می کنند نسبت به اندام خود احساس بهتری دارند.