نتایج پژوهشهای اخیر نشان میدهد برنج قهوهای می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
نتایج این پژوهش هان شان میدهد اگر افراد به جای حدود 340 گرم برنج سفید که در هفته مصرف میکنند برنج قهوهای مصرف کنند میزان ابتلا به دیابت 16 درصد کاهش مییابد و اگر به جای مصرف برنج سفید، دانه های کامل را جایگزین کنند این خطر را به میزان 36 درصد بیشتر کاهش میدهند.
شاخص گلیسمی برنج سفید مانند شکر بالا است. برای همین مصرف زیاد برنج سفید نیز مانند مصرف شکر مشکلساز خواهد شد. در افراد دیابتی بلافاصله پش از مصرف برنج قند خون بالا می رود و می تواند مشکل ساز شود. برنج قهوهای یک جایگزین مناسب برای برنج سفید محسوب میشود زیرا تصفیه نشده (یا کمتر شده) و خواص مغذی و پوستهی خود را حفظ کرده که حاوی فیبر نامحلول در آب است.
توجه داشته باشید که جو، جو دو سر و سبوس جزو دانههای دیگری هستند که خواص بیشتری از برنج سفید دارند و بهتر است در الویت قرار بگیرند.