کوهنوردی نه تنها ورزشی است که باعث تقویت جسم بلکه مفرح روح هم است که جسم و روح همزمان با هم تقویت شده و باعث می گردد که آدمی در مقابل بسیاری از ناملایمات و سختیهای زندگی ایستادگی و مقاومت نماید ورزش کوهنوردی باعث تقویت اراده و اعتماد بنفس میشود درسی که یک کوهنورد از کوه و طبیعت می آموزد تواضع، فروتنی، افتادگی و همچنین مروت و مردانگی است.
انسان وقتی که چندین ساعت با کوله ای از وسایل لازم بر دوشش و پیمودن مسیر چندین ساعته آن هم در اوج گرما در تابستان یا در اوج برف و سرما در زمستان وقتی به کوه میرود و سختی های بالا رفتن و صعود کردن و تشنگی و بسیاری از مسایل دیگر را تحمل میکند وقتی که به هدف خود نزدیک میشود که همانا رسیدن به قله است به جای احساس خستگی احساس شور و نشاط و یک نیروی عجیبی نیز به او اضافه میگردد و انرزی می گیرد برای هر کسی لازم است برای یک بار هم که شده کوهنوردی را تجربه کند تا لذت جاذبه های طبیعی طبیعت را لمس کند و پس از آن کوهنوردی را جزء برنامه های همیشگی زندگی خود قرار دهند.
برخی از فواید کوهنوردی برای جسم
1- تاثیر کوه نوردی در باز شدن مویرگهای بدن : مویرگهای بدن در شرایط عادی و در موقع استراحت به مقدار 15% ظرفیت خودشان باز و فعال هستند ولی در حین کوه نوردی مویرگها 95% فعال می شوند، چون اکسیژن و غذای مورد نیاز بدن از طریق مویرگها به نقاط مختلف بدن می رسد لذا با باز شدن و فعال تر شدن مویرگها، مواد غذایی و اکسیژن با سرعت بیشترو کیفیت سودمند تر به مغز و عضلات و احشای داخلی بدن می رسد.
2- تاثیر کوه نوردی در جلوگیری از بیماریهای قند خون ( دیابت ) : در موقع کوه نوردی ، متابولیسم ( سوخت و ساز ) مواد شناور در خون مانند قند ، کلسترول، پروتئین ها و اسید اوریک به بهترین وجه صورت می گیرد و در نتیجه سوخت و ساز کامل خون از ابتلا به بیماری قند نیز جلوگیری می کند .
3- تاثیر کوه نوردی در از بین رفتن چربی بدن : در موقع فعالیت ورزشی و بخصوص در کوه نوردی، کالری مورد نیاز بدن به 3 برابر افزایش پیدا می کند. بدن برای تامین کالری مورد نیاز خود به اجبار چربی های ذخیره شده را می سوزاند و به مصرف می رساند، از طرفی در موقع فعالیت ورزشی، انسان به شدت عرق می کند و مقداری از چربی های زیر پوست در اثر تعریق شسته و دفع می شوند .
4- تاثیر کوه نوردی در زیاد شدن میزان خون در عضلات : در موقع کوه نوردی مقدار خون موجود در عضلات بدن 20 برابر افزایش پیدا می کند و پر خون شدن عضلات باعث می شود که غذای بیشتری به عضلات برسد و عضلات قوی تر بشوند.
تاثیر کوهنوردی در درمان مشکلات روحی و روانی
براساس تحقیق و برآورد محققان سکوت و فضای دلنشین کوه به انسان فرصتی برای آرامش و تفکر میدهد تا بتواند به راحتی و فارغ از کارهای پرمشغله هفته و روزهای سخت خود را برای روزهای آتی آماده کند تا سرحالتر در محل کارحاضر باشد. این ورزش در درمان بیماریهای روحی و روانی موثر و مفید است به گفته پزشکان یکی از شایع ترین بیماریهای روحی و روانی که افراد جامعه اغلب با آن دست و پنجه نرم میکنند افسردگی است. کوهنوردی و شنا جزو ورزشهایی است که در درمان این گونه بیماری روحی و روانی بسیار موثر است. به افرادی که در محیطهای کاری دارای استرس کار میکنند و یا افرادی که در خطر افسردگی قرار دارند توصیه میشود که به انجام ورزش کوهنوردی و شنا بپردازند تا در کنار محیط کوه و طبیعت مروری برای گذشته داشته باشند و شناخت نقاط قوت و ضعف گامی موثر در درمان بیماری و رفع افسردگی بردارند.
از مطالب زیبا و آموزده تان ممنونم
با تشکر از شما که به وبلاک بنده سر می زنید