در رژیم غذایی مدیترانه ای خبری از دسر چرب و شیرین نیست. پایه رژیم مدیترانه ای بر گیاهان تازه و انواع ادویه جات بنا شده است . در پایان هر وعده غذایی مقداری پنیر یا میوههای تازه خورده میشود و چند ساعت بعد از ماست، عسل یا میوههای خشک استفاده می شود. غذاهای سالم، ساده و البته خوش طعم سه رکن مهم رژیم مدیترانه ای هستند.
فواید رژیم مدیترانه ای
مطالعات فراوان نشان داده است رعایت رژیم مدیترانه ای باعث افزایش طول عمر، کاهش بیماری های قلبی – عروقی، کاهش سرطان و سایر بیماری های مرتبط با تغذیه می شود. رژیم مدیترانهای غنی از روغن زیتون، آجیل، ماهی، تمام دانهها، میوه و سبزیجات تازه است. در این رژیم غذایی گوشت به مقدار کم مصرف میشود. افرادی که رژیم غذایی مدیترانهای را در کنار عواملی چون ورزش و عدم مصرف سیگار دنبال میکنند، 15 سال بر عمرشان افزوده میشود.
ویژگی های اصلی رژیم مدیترانه ای:
÷ گیاهان و سبزیجات ( مانند میوه ها، انواع سبزیجات، حبوبات و غلات ) به میزان زیاد در رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف می شوند.
÷ از خوراکی ها تازه و مخصوص همان فصل استفاده می گردد و کمترین فرایند در حین پخت روی آنها صورت می گیرد.
÷ میوه های تازه در این رژیم به عنوان دسر مصرف می شوند. شیرینی های دارای شکر تغلیظ شده یا عسل چند بار در هفته مصرف می شوند.
÷ چربی مورد نیاز بدن در رژیم مدیترانه ای از روغن زیتون تامین می شود.
÷ رژیم مدیترانه ای دارای چربی اشباع کمی است ( کمتر از 7 تا 8 درصد کل انرژی ). در حالیکه چربی 25 تا 35 درصد کل انرژی را در این رژیم تشکیل می دهد،بیشتر چربی مورد نیاز بدن در این رژیم از چربی های غیر اشباع تشکیل می شود.
÷ لبنیات، خصوصاً پنیر و ماست روزانه به میزان کم یا در حد متوسط مصرف می شوند.
÷ ماهی و مرغ به میزان کم یا در حد متوسط مصرف می شوند.
÷ حداکثر تا 4 عدد تخم مرغ در هفته مصرف می شوند.
÷ گوشت های قرمز به میزان کم مصرف می شود.
در صورتی که این مطلب برای شما مفید بود کلید مثبت یک گوگل را برای حمایت از ما فشار دهید